Answered By: Jane Sjöberg
Last Updated: May 23, 2016     Views: 163

Sveriges nationella bibliotekskatalog heter LIBRIS, här hittar du information om de titlar som finns på de svenska biblioteken. Katalogen uppdateras dagligen, för närvarande finns ca 7 miljoner titlar i databasen. URL:  http://libris.kb.se/

Lunds Universitets bibliotek har registrerat alla sina e-böcker i LIBRIS (mer än 200 000 titlar).

Här är två sätt att hitta dem:

 

1. Välj ’Utökad sökning

 
- I sökfälten till höger skriver du under Bibliotek: Lunds universitet
- Klicka därefter på ’Bara elektroniskt/digitaliserat’ och kryssa för ’E-resurser
- Sedan klickar du på ’Sök’-knappen

Nu listas alla de ca 285 000 e-resurser från Lund som är registrerade i LIBRIS, här ingår även en del avhandlingar, film/video och tidskrifter. Vill du avgränsa träffmängden till enbart e-böcker klickar du på ’Bok’ under ’Typ’ i högerspalten.

2.  Gör en sökning (enkel eller utökad) på den titel, författare, eller ämne etc som du letar efter. Tänk på att de flesta e-böcker som LU äger är på engelska.

- I högermenyn kan du sedan avgränsa träffmängden genom att under ’Bibliotek’ klicka på ’Lunds universitet’ och därefter på ’Bok’ och ’Typ’ i högerspalten. Du kan även avgränsa på År, Språk och Ämne.

För att läsa en e-bok klickar du på titeln och sedan på länken ’Läs hela’, då öppnas en mellansida i ett nytt fönster och där väljer du länken 'Full text available via' för att komma åt e-boken.

Befinner du dig utanför LU-campus öppnas CAS-inloggningen och då loggar du in med ditt studentkonto eller din LUCAT-identitet.

 

 

Relaterade frågor och svar

    Related Topics

    Kontakta oss