Answered By: Katja Slonawski
Last Updated: 2019-07-16     Views: 24

Hur du beställer beror på vilken typ av bok du vill ha och var den står. Nedan ser du vad som gäller för olika typer av böcker:

 

a) Böcker som står i magasin

Böcker som står i magasin måste alltid beställas fram. Till höger på sidan finns en knapp, Beställ detta exemplar. Klicka på knappen för att beställa boken.

 

b) Tillgängliga böcker som står i öppet i bibliotek

Tillgängliga kursböcker kan inte beställas fram, utan behöver hämtas upp på plats.

 

Böcker som står på öppen hylla på ett fakultetsbibliotek (dvs. alla böcker som inte är referensböcker eller kursböcker) eller i Öppen Samling (ÖS) på UB kan hämtas upp på plats. Boken kan också beställas, men inte till det bibliotek som äger den. Klicka på Beställ detta exemplar och välj upphämtningsbibliotek i nästa steg.

 

c) Utlånade böcker

Om en bok redan är utlånad kan du ställa dig i kö på den genom att klicka på Köa på alla exemplar. Du kan inte välja ett specifikt exemplar, utan får det exemplar som återlämnas först när du har plats ett i kön.

 

 

När du har klickat på beställ/köa-knappen blir du ombedd att logga in (om du inte redan är inloggad). Därefter får du välja vid vilket bibliotek du vill hämta upp boken. Avsluta genom att klicka på Skicka beställning. Du får därefter ett mejl om när boken är redo att hämtas upp.

Vänligen notera att du aldrig kan beställa ett läsesalslån till ett annat bibliotek, utan bara får läsas på det bibliotek som äger den.

Relaterade frågor och svar

    Related Topics

    Kontakta oss