Answered By: Katja Slonawski
Last Updated: 2019-07-22     Views: 202

Om du vill skapa en bevakning av en e-tidskrift kan du sätta upp bevakningen via LUBsearch, men i många fall är det också möjligt att skapa en bevakning direkt via tidskriftens hemsida.

 

Att skapa bevakning i LUBsearch

För att prenumerera på nya artiklar av en tidskrift tar man först reda på tidskriftens ISSN. Detta gör man enklast genom att klicka på länken ePublications i LUBsearch i övre vänstra hörnan.

 

Skriv in tidskriftens namn i sökrutan och klicka på Search.

 

 

Tidskriftsposten kommer upp i resultatlistan och ser ut som på bilden nedan (ISSN:et finns under tidskriftens titel).

 

 

 

Posterna innehåller antingen ett eller två ISSN. Markera dessa en och en och kopiera dem in i ISSN-fältet i Advanced Search i LUBSearch (ifall det finns två ISSN måste dem kombineras med OR-operatorn) och klicka sedan på Search.

 

När sökresultatet har kommit upp klickar du på länken Search History på vänstra sidan ovanför träfflistan. Kryssa i rutan framför sökningen och klicka på Save Searches / Alerts. Du kommer nu bli uppmanad att logga in med ditt användarnamn och lösenord (om du inte har ett användarkonto klickar du på Create a new account).

För att kunna spara alerten / bevakningen väljer du ett namn och klickar i rutan Alert.

 

 

Det kommer nu upp en rad andra fält som du ställer in (t.ex. är det bra att välja en lagom frekvens och Detailed-formatet för att få med abstracts).

Längre ner anger du din e-postadress och Subject (dvs. vad det kommer stå i ämnesraden när du får mejl) . Välj gärna HTML som mejlformat och klicka sedan på Save-knappen på vänstra sidan.

Alerten sparas nu och kommer skickas till dig med den frekvens du valt (på nästa sida får du möjlighet att även få bevakningen som ett RSS-flöde och är du intresserade av detta kopierar du i så fall in länken till din RSS-läsare).

 

Att skapa bevakning (Table of content, TOC) på tidskriftens hemsida

En annan metod som också fungerar för de flesta av våra e-tidskrifter är att gå till tidskriftens hemsida och därifrån sätta upp en bevakning (i stort sett all förlag erbjuder någon form av bevakning oftast kan man välja att få innehållsförteckning av nya tidskriftsnummer till sin e-post eller att skapa en RSS-prenumeration).

Sök upp tidskriften i ePublications och gå till dess hemsida för att leta reda på funktionen.

 

 

 

 

Relaterade frågor och svar

    Related Topics

    Kontakta oss